• Trigliceridi

    [bt_bb_section layout=”boxed_1200″ lazy_load=”yes” allow_content_outside=”no” show_video_on_mobile=””][bt_bb_row][bt_bb_column order=”0″ lazy_load=”yes” width=”1/1″ width_lg=”1/1″ width_md=”1/1″ width_sm=”1/1″ width_xs=”1/1″][bt_bb_text] Trigliceridi su glavni sastojci prirodnih masti i ulja, a visoke koncentracije u krvi ukazuju na povećan rizik od moždanog udara. Većina triglicerida nalazi se u masnom tkivu, ali neki trigliceridi cirkulišu u krvi kako bi osigurali gorivo za…

  • Holesterol

    [bt_bb_section layout=”boxed_1200″ lazy_load=”yes” allow_content_outside=”no” show_video_on_mobile=””][bt_bb_row][bt_bb_column order=”0″ lazy_load=”yes” width=”1/1″ width_lg=”1/1″ width_md=”1/1″ width_sm=”1/1″ width_xs=”1/1″][bt_bb_text] Holesterol je vrsta molekula masti. Ispitivanje holesterola može pomoći u procjeni zdravlja srca jer je višak holesterola faktor rizika za kardiovaskularne probleme poput bolesti srca i moždanog udara. Postoji više vrsta holesterola, koje se često kategorizira kao “dobri”…